Share

HIGHLIGHT: Episod 7 | Cari Aku Di Syurga (2019)

Pelakon : Aeril Zafrel, Janna Nick, Mimi Lana, Duerra Mitilda, Datin Seri Maria Farida, Dalimawati, Hun Haqeem, Aishah Atan, Qis Sajat, Muaz Fitri, Shariza Mahmud
Penulis Skrip: Shahrulezad Mohameddin, Tommy Loh, Che Li, Puovin & Intan Zarina
Pengarah: Shahrulezad Mohameddin

Suri nampak dewasa dan matang menguruskan segalanya meski usianya masih muda. Anas kelihatan ‘tidak sihat’, pakai kameja kemas duduk di meja makan. Suri bersungguh mengingatkan memori ayahnya melalui cucur jagung, makanan kesukaan mereka berdua, tapi sayang Anas langsung tidak memberi sebarang reaksi seolah-olah tidak mengenali Suri. Mira muncul untuk membawa mereka ke sebuah tempat. Suri pucat lesi dan ketakutan, memeluk lengan Anas dengan erat.
Lisa menangis sambil memberitahu dia telah dihalau dari rumah oleh mamanya setelah mereka bergaduh besar akibat kes putus tunang semalam. Lisa nekad mahu tinggal bersama Anas, sanggup hidup susah dari tinggal di banglo nerakanya itu. Anas pening kepala memikirkan hal Lisa. Lisa menangis dan ajak Anas kahwin. Akhirnya Anas memujuk Lisa untuk mereka sama-sama menemui Rosmah. Walau apa jadi sekalipun, Anas perlu dapatkan restu dari Rosmah untuk menikahi Lisa.

#CariAkuDiSyurga

Tonton episod penuh di :
http://www.tonton.com.my
https://www.youtube.com/user/TV3MALAYSIAOFFICIAL

Leave a Comment